Viivakoodit Suomi asiakkaat – Käytössä olevat viivakoodit

Katharina Bjelland

Katharina Bjelland
Katharina Bjelland

Pohdintoja kulutuskulttuurista, identiteetistä ja kielestä

Katharina Bjelland on norjalainen kuvataiteilija, joka työskentelee löydettyjen materiaalien, tekstin, grafiikan ja veistosten parissa. Hän löytää inspiraatiota arkisista esineistä ja tilanteista, ja hänen taiteellinen käytäntönsä perustuu havainnon ja kulutuksen tutkimiseen kannustimena ja palkkiona. Hän kommentoi halua ja keskiluokkaista materialismin tavoittelua.

Katharina Bjelland

Tausta ja inspiraatio

Hän siirtyi liikkeenjohdon uralta intohimonsa seuraamiseen taiteen parissa. Kiinnostus tekemiseen ja taiteen näkemiseen johti hänet Stavangeriin ja siellä sijaitsevaan taidekouluun.

Purkamalla kertakäyttöpakkauksia, tuotemerkkejä, brändi-identiteettejä ja iskulauseita Bjelland valaisee päivittäisiä valintojamme sen kautta, miten jatkuvasti optimoimme suorituskykyämme suhteessa itseemme, perheeseemme ja sosiaaliseen elämäämme. Hänen teoksensa käsittävät erilaisia välineitä, kuten syanotypiaa, silkkipainoa, giclée-painoa ja kirjontaa.

Katharina Bjelland

Tutkii identiteettiä arkisten esineiden avulla

Bjelland tutkii arjen identiteettiä ja jatkuvaa tasapainoa työn, terveyden ja kulutuksen välillä. Löydettyjen materiaalien ja taiteellisten menetelmien, kuten tekstin, painotuotteiden ja veistosten, avulla hän pohtii humoristisesti ja ironisesti kulutustottumuksia ja yhteiskunnallisia rooleja. Hänen käytäntönsä keskittyy päivittäiseen kamppailuun tuotannon optimoimiseksi kaikilla tasoilla ja kaikkina aikoina.

Esteettinen ja käsitteellinen arvo

Bjellandin teoksissa tutkitaan paitsi kulutuskulttuuria myös hänen työstämiensä esineiden estetiikkaa ja muotoa sekä kysymystä alkuperäisyydestä ja taide-esineiden arvosta. Bjelland arvostaa omaperäisyyttä taiteessa olemassa olevan teoksen tai esineen uutena tulkintana, uudelleenkontekstualisointina tai heijastuksena. Hänen työssään taide-esineiden arvo liittyy niiden historiaan, kontekstiin ja kykyyn kyseenalaistaa ja luoda uudelleen merkityksiä uudessa kontekstissa.

Katharina Bjelland työskentelee viivakoodeilla sisarsivustollamme Strekkoder Norge, joka tukee hänen luovaa työtään.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat työskennellä EAN-numeroidemme kanssa, ota yhteyttä tai tilaa ne suoraan täältä.

Viivakoodit Suomi -tiimi