EAN, GTIN ja GLN

EAN, GTIN ja GLNEAN, GTIN ja GLNEAN, GTIN ja GLN

Viivakoodit tuotteiden lanseeraukseen ja ensikertalaisille ostajille tiedottamiseen.

Aloitatko juuri vähittäiskaupan alalla? Kuuletko nyt ensimmäistä kertaa sanan EAN tai viivakoodi? Täältä löydät tietoa, jossa on tiivistettynä kaikki ensikertalaisille ostajille tärkeä.

Vähittäistuotteissa käytetään joko EAN-13-viivakoodia (esim. Euroopassa) tai UPC-A-viivakoodia (esim. Yhdysvalloissa). Näitä käytetään kaikissa vähittäistuotteissa kirjoja ja aikakauslehtiä lukuun ottamatta.

EAN-koodeja (EAN-13) käytetään pääasiassa maailmanlaajuisesti kaikissa maissa paitsi Yhdysvalloissa ja Kanadassa, joissa UPC-koodit ovat yleisempiä. UPC-A:n ja EAN-13:n erot näet täältä.

Mikä viivakoodi minun pitäisi ostaa?

Useimmat asiakkaamme tilaavat 13-numeroisen EAN-numeron ja EAN-viivakoodin,koska se on yleisin viivakoodityyppi, jota voidaan käyttää kaikissa vähittäistuotteissa maailmanlaajuisesti, kirjoja ja aikakauslehtiä lukuun ottamatta.

Klikkaa kutakin alla olevaa tuotetta saadaksesi tarvitsemasi tiedot.

Tietoa ensikertalaisille ostajille

Tietoa ensikertalaisille ostajille

EAN viivakoodit

EAN viivakoodit

GLN

GLN

UPC viivakoodit

UPC viivakoodit

Lisätietoja viivakoodeista

Tutustu FAQ-sivuun tai ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset neuvoja.

Katso viivakoodin rekisteröinti ja katso viivakoodin rekisteröinnin edut. Kun ostat edellä mainittuja viivakoodipaketteja, tämä palvelu sisältyy jo hintaan.

Mitä eroa on EAN-, GTIN- ja viivakoodilla?

EAN ja GTIN eivät eroa toisistaan. Virallisesti termi EAN (”European Article Number”, eurooppalainen tuotenumero) korvattiin termillä GTIN vuonna 2009, mutta tämä ei ole vielä yleistynyt. Kun puhutaan GTIN- tai EAN-koodista, tarkoitetaan usein 13-numeroisen EAN-numeron ja viivakoodin yhdistelmää.
Tämä yhtälö on käytännön kannalta ymmärrettävä, mutta ei täysin oikea. Viivakoodit ovat yksinkertaisesti 13-numeroisen numeron muuntaminen graafiseen muotoon, joka mahdollistaa viivakoodin lukemisen skannerilla.

Itse asiassa 13-numeroinen numero riittää tunnistamaan tuotteen yksiselitteisesti, mutta viivakoodi on välttämätön skannausprosessia varten.
Viivakoodit Suomi -verkkokaupasta voit ostaa 13-numeroisen EAN-numeron ja turvallisuustodistuksen tuotteesi merkitsemistä varten, tai voit valita EAN-viivakoodipakettimme, joka sisältää EAN-numeron lisäksi myös vastaavan graafisen viivakoodin.

Suositellaan sinulle