ISBN- ja ISSN-viivakoodit

Kirjojen ja lehtien viivakoodit

ISSN ISBN viivakoodit stregkoderISSN ISBN viivakoodit stregkoder

Tunnuskoodit kirjoillesi ja lehdillesi

.

Kaikissa kirjoissa käytetään ISBN-numeroita (International Standard Book Numbers) ja kaikissa lehdissä ISSN-numeroita (International Standard Serial Numbers). Klikkaa kutakin alla olevaa tuotetta ostaaksesi ISBN- tai ISSN-numeron.

ISBN kirjoille

ISBN kirjoille

ISSN lehtiä varten

ISSN lehtiä varten

Lisätiedot

Tutustu FAQ-sivuun tai ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset neuvoja.

Miten viivakoodien lukeminen toimii?

Viivakoodit ovat koodisymboleja, jotka on suunniteltu optisten skannerien luettaviksi. On olemassa useita erilaisia viivakoodityyppejä, jotka on tarkoitettu eri tarkoituksiin.
Viivakoodi voi olla numeerinen tai aakkosnumeerinen. Ne voidaan tulostaa tarroihin, pahville, paperille tai muoville. Skannerista, viivakoodin tyypistä ja koosta riippuen viivakoodit luetaan suorassa kosketuksessa tai 10 metrin etäisyydeltä.

Optiset skannerit käyttävät optista kontrastia: kirkas pinta heijastaa suurimman osan siihen kohdistuvasta valosta, kun taas tumma pinta imee suurimman osan valosta.
Kun tummat palkit ja vaaleat laatikot asetetaan vierekkäin ja valonsäde ohjataan koodin yli, saadaan palkien ja laatikoiden leveyttä vastaava tieto. Tämä tieto muunnetaan sitten valon voimakkuuden signaalista sähköiseksi signaaliksi valodetektorissa. Nykyään tähän tarkoitukseen käytetään myös digitaalikameroita, joissa on sisäänrakennettu dekooderi.

Suositellaan sinulle