Miten viivakoodia käytetään

Miten viivakoodia käytetään Pink

Kolme yksinkertaista vaihetta

Kun olet tilannut meiltä viivakoodipaketin, saat vähittäiskaupan viivakoodin sähköpostitse ja viivakoodikuvat eri muodoissa. Kun olet saanut viivakoodisi, voit käyttää sitä helposti ja välittömästi noudattamalla alla olevia yksinkertaisia ohjeita.

barcode on packaging discover wildlife

1. Integroi viivakoodin kuva tuotesuunnitteluun.

Lisää viivakoodikuva tuotepakkaukseen tai -suunnitteluun. Valitse viivakoodikuvalle haluttu muoto (esim. JPEG).

Muuta kuvan kokoa tuotepakkaukseen sopivaksi. Huomioi viivakoodin määrittelyt. Vakiokoko (EAN-13- tai UPC-A-viivakoodeille) on noin 38 mm leveä x 25 mm korkea. Suositeltava vähimmäiskoko on 80 % standardikosta, joka on noin 30 mm leveä x 20 mm korkea. Jos tulostat viivakoodin tätä kokoa pienemmäksi, jotkin vähittäismyyjät eivät hyväksy sitä.

Jos viivakoodi kiinnitetään kaarevaan pintaan, kuten pulloon, viivakoodin suuntaus on erittäin tärkeä – viivakoodi on käännettävä niin, että se näyttää tikkailta (eikä aidalta), jotta viivakoodin reunat eivät kierry mutkan ympäri.

Voit halutessasi olla viivakoodin kanssa hieman luova. Viivakoodin pääkuvan (pystypalkit ja välilyönnit) on kuitenkin pysyttävä muuttumattomana. Jos haluat tulostaa viivakoodin eri väriyhdistelmällä (mustien viivojen sijasta valkoisella pohjalla), katso PDF-viivakoodien värioppaamme.

Tämän jälkeen voit lisätä kuvan tuotepakkaukseen näkyvään, tasaiseen paikkaan (jotta se on helposti luettavissa). Voit myös tulostaa viivakoodin itseliimautuviin tarroihin, jotka kiinnitetään tuotteeseen käsin.

2. Tulosta pakkauksesi

Tarkista aina etikettimalli ennen tuotepakkauksen tulostamista. Tarkista, että viivakoodin numerot ovat oikein ja että tulostettu viivakoodikuva on edelleen laadukas ja virallisen kokoluokan sisällä. Muutoksia ja virheitä voi tapahtua monissa prosessin vaiheissa, joten on tärkeää, että tarkistat mallin huolellisesti ennen tulostamista.

Jos olet tyytyväinen viivakoodiin, suosittelemme, että teet koetulostuksen ja tarkistat, että viivakoodi on oikean kokoinen ja että se tulostuu ja skannataan oikein.

Jos jälleenmyyjäsi pyytää sinulta viivakoodin testausraporttia, voit lähettää meille näytteen tulostetusta viivakoodista (etiketissä tai pakkauksessa) tarkistusta varten.

3. Lähetä tuotteesi jälleenmyyjillesi

Kun olet painanut tuotepakkauksesi, sinun on lähetettävä tuotteet jälleenmyyjille.

Tässä vaiheessa viivakoodi liitetään tuotteeseen. Kun viivakoodi skannataan ensimmäisen kerran jälleenmyyjän järjestelmään, tuotetietoja ei näytetä. Jälleenmyyjän on syötettävä tuote- ja hintatiedot järjestelmäänsä, jotta oikeat tuotetiedot näytetään, kun viivakoodi skannataan myymälässä.

Voit rekisteröidä viivakoodisi IBNREG-tietokantaan milloin tahansa ennen tätä prosessia tai sen jälkeen.

Rekisteröi viivakoodin numero (valinnainen)

Jos olet ostanut meiltä viivakoodipaketin, voit rekisteröidä viivakoodinumerosi ja tuotetietosi kansainväliseen viivakooditietokantaan. Voit rekisteröidä viivakoodinumerosi täällä. Viivakoodin rekisteröinti on vapaaehtoista. Se voi kuitenkin auttaa lisäämään tuotteesi näkyvyyttä Internetissä.

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää meistä tai viivakoodeistamme, tai katso FAQ-sivumme.